En el meu món hi cap de tot, des de reflexions atontades basades en els meus sentiments, fins a experiències pròpies. Algú diu que explicar coses personals és una tonteria. Potser sí, però quan poden aportar coses a terceres persones, crec que pot ser interessant. Llegiu amb comoditat i no us enfadeu amb els meus pensaments... segur que no tinc raó! Aquest és el meu món...

26.3.07

Exercici de periodisme

Caram quin sobresalt que he tingut avui al migdia. Despres de fer uns Nuggets al Lazeez, el nostre take away mes proper a la Universitat, i alhora acollidor, he fet una rapida ullada a la premsa diaria. Premsa esportiva i general. I deu ni do, com deia abans, l'ensurt que m'he emportat. La direccio de ERC esta disposada a cambiar el govern de color (deixar el tripartit i apuntarse a un govern nacionalista-independentista) a canvi de que el "nou president", Artur Mas, i la seva coalicio (formada per UDC i CDC) accepti engegar durant el mandat un proces de autodeterminacio...
Es una d'aquelles noticies que mereixen ser analitzades per estudiants de periodisme i comunicacio audiovisual. Per saber els punts per on es pot agafar, les visions que qualsevol persona li pot donar, per saber que n'aprofita cadascu... es interessant, i per aixo us passo els titulars i el lead de cada noticia de cada mitja, mes o menys destacat, que podem trobar al territori espanyol i catala.


ELMUNDO
AFIRMA QUE 'LA VÍA AUTONOMISTA ESTÁ AGOTADA'
ERC ofrece su apoyo a CiU para gobernar si convoca un referéndum de autodeterminación
-Dice que podría cambiar de socios a no ser que el PSC acceda a convocar la consulta
-UDC califica la propuesta de 'broma', y CDC dice que 'merece ser estudiada y valorada'
-PSC: 'Que nadie cuente con nosotros para abocar a Cataluña a un callejón sin salida'

Actualizado domingo 25/03/2007 19:56 AGENCIAS
BARCELONA.- El vicesecretario general de coordinación interna de ERC, Xavier Vendrell, se ha mostrado dispuesto a ofrecer el Gobierno de la Generalitat a CiU si Artur Mas se compromete a convocar un referéndum sobre la autodeterminación de Cataluña.

ABC
ERC ofrece a CiU el Gobierno catalán si plantea un referéndum de autodeterminación
MARÍA JESÚS CAÑIZARES. BARCELONA.
ERC mantiene su espiral soberanista y, apenas 24 horas después de proponer un plebiscito de independencia al considerar que la vía autonomista está agotada, aseguró estar dispuesta a dar la presidencia de la Generalitat al líder de CiU, Artur Mas, si éste convoca un referéndum de autodeterminación.
ERC se vende a CiU si convoca un referendum de autodeterminacion
Crisis en el tripartito: los independentistas traicionan a Montilla- El dirigente republicano Xavier Vendrell detalla un proyecto para dinamitar el Gobierno catalán y forzar la independencia- Duran califica la oferta de «broma», pero el portavoz de Convergència pide más detalles para estudiar la propuesta- Piqué aconseja al «president» Montilla expulsar a ERC del Gobierno, lo que abocaría a elecciones anticipadas
CiU recuerda a ERC que es "ilegal" que una comunidad convoque referendos
La propuesta de dar la llave de la Generalitat a CiU a cambio de una consulta sobre autodeterminación divide a la formación independentista
AGENCIAS - Barcelona - 26/03/2007
La propuesta que lanzó ayer el número dosde ERC, Xavier Vendrell, de entregar la llave de la Generalitat a CiU a cambio de que ésta formación se comprometa a promover un referéndum por la autodeterminación de Cataluña divide a la formación independentista, además de no convencer a sus destinatarios. Joan Carretero, líder del sector crítico de Esquerra, la considera una propuesta "no meditada y de cara a la galería", mientras que desde CiU, su portavoz en el Parlament ha recordado que es "ilegal" que la Generalitat promueva un referéndum. Para Llamazares es una "huida hacia delante" con tintes electorales.

DURAN RETA A LA FORMACIÓN REPUBLICANA
CiU ridiculiza la oferta de ERC de ofrecerle la presidencia si apuesta por la autodeterminación
-El PSC dice que la "pugna" soberanista de CiU y ERC no afectará al Govern
-Vendrell reitera la propuesta soberanista y pide a CiU que dé un salto adelante
-Carretero califica la propuesta de Esquerra de "no meditada" y "de cara a la galería"
-ERC ofrece la Generalitat a Mas si apuesta por la autodeterminación
EFE-BARCELONA
El secretario general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha ridiculizado la oferta del vicesecretario general de coordinación interna de ERC, Xavier Vendrell, si bien se ha mostrado dispuesto a "escucharla" si de verdad "va en serio", y ha retado a la formación republicana a hacer frente común con CiU en el pleno del Estatut.
Carretero considera que la iniciativa "no está meditada"
ERC da por rechazada la propuesta de hacer presidente a Mas si convoca un referéndum de autodeterminación
La dirección de ERC ha lamentado que CiU haya declinado su oferta de apoyar un gobierno suyo si éste se compromete a convocar un referéndum de autodeterminación, y ha pedido a los ciudadanos que valoren "la incoherencia" de la federación "cuando reclama que hay que ir más allá" del Estatut.

Avui
ERC desafia Mas
Ofereix al líder de CiU la Generalitat a canvi de convocar aquesta legislatura un referèndum d'autodeterminació data Planteja que la consulta popular coincideixi amb els comicis municipals del 27-M
Sandra Arenas
El front comú que Artur Mas va proposar a Esquerra Republicana la setmana passada per fer valdre la majoria nacionalista del Parlament i reaccionar davant una previsible segona retallada de l'Estatut, aquesta vegada per part del Tribunal Constitucional, va rebre ahir una resposta directa dels republicans en forma de desafiament: Si Mas es compromet a convocar aquesta legislatura un referèndum per l'autodeterminació, ERC està disposada a fer-lo president a través d'una moció de censura a José Montilla.

Vilaweb (El Punt)
ERC trencarà el govern si CiU convoca un referèndum d'autodeterminació
Els republicans també obren la porta que el faci el PSC, però Iceta respon que no,CiU estudiarà l'oferta aquest matí, però Duran i Lleida ja l'ha qualificada de «broma»,Piqué demana a Montilla que expulsi ERC de l'executiu per una proposta «inconstitucional»

Ja podeu veure com cada mitja aprofita una paraula, una frase, una situacio per explicar el que mes li conve. Aixo els ha d'ajudar de cara a les proximes eleccions. Siguin oberts de ment i no es fiin del mitja que sempre llegeixen. Se que aixo que estic dient no es pas una virtut a poder destacar pels periodistes actuals. Pero en el periodisme, i mes encara en el periodisme controlat per certes empreses, es diuen moltes mentides, o mitges veritats.
Els espectadors, els actors passius, hem de ser consicents del producte que ens estan venent. Perque no es res mes que un producte, i mirin de quantes formes el venen... Avui a classe han fet una bona descripcio del que es audiencia/ espectador/ lector/ oient:
"Viewers are consider a segment of a market, a group of potential consumers with a known socio/economic profile at wich the medium or the message is directed" (McQuail, 1987, p.221)
Siguem doncs sabedors del que ens estan venent. No siguem com molts americans (per posar un exemple que tambe trobariem en altres paisos, i evidentment a Espanya i Catalunya) que no saben coses tan essencials com que el triangle te 3 cantons, que Koffe Annan no es una cafe exotic, o que Star Wars no esta basada en fets reals... (http://www.youtube.com/watch?v=C6r1IcY1pv0)
Amb aquest escrit tant sols volai exemplificar aquest fet. No em posiciono sobre la noticia escollida, tot i que com a votant d'ERC que he estat en anteriors ocasions no m'apassiona gaire.

4 Comments:

Blogger Joan Antoni said...

Jose, ja deus saber que el Mataró ha empatat amb l'Igualada i ha salvat la categoria.
Felicitats, per la part que et toca!

11:15 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

JORDI PUJOL...y Artur Mas

Por Rafael del Barco Carreras

He oído que enfadado con Artur Mas y Antoni Durán Lleida les amenaza con volver a tomar las riendas. Podría presentarse a las elecciones con ...JAVIER DE LA ROSA, de Conseller de Desarrollo, Juan Piqué Vidal en Justicia, de Presidente del futuro Poder Judicial en Cataluña a Luis Pascual Estevill, y para consellé de la especial sección "Coordinaciones delincuenciales" a Antonio, el hermano mayor de Javier, al que también pagó la Generalitat sin trabajo conocido...y unos cuantos que personalmente me afectaron menos, como Masiá Alavedra, Prenafeta, Farreras, Alegre, Cullell, Romá, Subirá, Oller, Hortalá...etc...etc... y tantos amigos de Javier y Piqué Vidal que formaron el "Club de los Mentirosos" según el piadoso título de la biografía de Pascual Estevill, escrita por el periodista de El Mundo Félix Martínez...
ver www.lagrancorrupcion.com

9:25 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

It isn't hard at all to start making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]google blackhat[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood avenues to generate an income online.

8:21 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

La millor informació essencial és això, que té tractar de fer molt bé sobre que el cos de les persones sense llar i de la seva mà. Estic tan entusiasmat sobre això, després de llegir aquest articles útils escrit les seves opinions i també que és tan atractiu per fer alguna cosa per aquells

3:01 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones