En el meu món hi cap de tot, des de reflexions atontades basades en els meus sentiments, fins a experiències pròpies. Algú diu que explicar coses personals és una tonteria. Potser sí, però quan poden aportar coses a terceres persones, crec que pot ser interessant. Llegiu amb comoditat i no us enfadeu amb els meus pensaments... segur que no tinc raó! Aquest és el meu món...

24.11.05

S'acosta el dia "D" per uns, passa pels altres...

El dia D...
Demà és el dia. Llastimós dia. Només faig que llegir notícies d’un procés que serà tant o més indignant que el que es va viure a Fresno (Califòrnia, EUA).
A què té por la Federació Espanyola de Patinatge, que necessita l’ajuda del Consejo Superior de Deportes i de la Seretaría del Estado por el Deporte ¿? Per què la federació catalana de Patinatge ha de desplaçar-se amb el recolzament de la Secretaria General de l’Esport ¿? Estem parlant de política o estem parlant d’esport ¿? Per què Portugal donarà suport a la federació espanyola ¿? I per què aquest fet suposa que les ex colònies portugueses donguin suport al que voti Portugal ¿? Què està passant ¿? Per què la federació catalana utilitza les mateixes armes amb el beneplàcit del govern català ¿? Per què es gasten mils de milions en aquest tema ¿? Per què es paguen diners i es prometen ajudes econòmiques a federacions situades a països tercermundistes ¿? Per què tot aquest enrenou per una simple federació d’un esport que quan surts de Catalunya (i a vegades sens sortir-ne) està deixat de la mà de Déu... ¿? Clubs endeutats fins al coll, jugadors que no cobren, dèficit d’aficionats, poca cobertura mediàtica...
Juguem com toca i guanyarem. Si ells no en saben, o només en saben fent trampes, perquè hem de jugar com ells ¿? De moment anem, ja que parlem d’esport, 1 a 0. La federació catalana de Korfball ja és membre de la Federació Internacional. I sense tant d’enrenou, ni tants de diners gastats. Demà, entre les 10h i les 14h es coneixerà el veredicte final. Ja no hi haurà Tribunal Abrbitrari de l’Esport (TAS) ni cap organisme que valgui. Demà serem o no, membres de ple dret de la FIRS, la Federació Internacional de patinatge.
Ja us avanço que la resposta serà negativa. Catalunya compta amb el suport de federacions sudamericanes i africanes. No ho té tant clar amb les federacions asiàtiques. I a Europa no ho té malament... ho té negre. Ni es poden assegurar el vot d’Andorra, que és capaç de votar en blanc o abstenir-se, tal i com va fer a Fresno. La única esperança és que el vot sigui secret, tal i com demanaran certes federacions.
Malgrat tot, aquesta votació va començar amb molt mal peu, i segurament acabaran demà amb el mateix peu que Fresno. Segons la meva opinió no hem sabut jugar les cartes. A vegades ser el dèbil t’afavoreix. Nosaltres sent els dèbils, hem volgut ser grans. Hem jugat al seu joc... i ens ha sortit malament. Però repeteix-ho que pels que ho vam viure, sempre ens quedarà Macao.


...i l'adéu a un míting històric....
I parlant de diners. I de diners gastats pel govern català. Per què la Generalitat, i en conseqüència la Secretaria General de l’Esport, es deixa estar de gastar diners en bitllets, àpats, i d’altres coses, i paga el més necessari.
Ahir a Televisió de Mataró informàvem de la necessitat per part del Centre Atlètic Laietània d’aconseguir deu mil euros per organitzar, un any més, el Míting d’atletisme Ciutat de Mataró. De moment no ho han aconseguit. I per això no van a la reunió d’aquest cap de setmana d’organitzadors dels Mítings que es disputaran a l’estat espanyol durant la temporada.Una gran pena, a més, si parlem del segon míting en importància de Catalunya (per darrera del de Gavà, i durant anys el primer de Catalunya) i el dotzè d’Espanya, segons el rànquing oficial de la Federació Espanyola d’Atletisme.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

No et precipitis.
no diguis adéu tant aviat...

11:17 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Doncs ja ho veus, com sempre, l'Ajuntament arreglarà lo del miting.
Ara que ja s'ha passejat per mig món amb el tema de l'hoquei, en Niubó començarà a preocupar-se de l'esport català?

5:22 p. m.

 
Blogger Josep Maria said...

Efectivament... veure'm. Ja veus, però, que en cap cas recolzo la POLÍTICA, i mai millor dit, que ha seguit el govern català i en concret el senyor Niubò en aquest tema.
Tant de bo es preocupi per l'esport en general... tant de bò!

6:33 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones