En el meu món hi cap de tot, des de reflexions atontades basades en els meus sentiments, fins a experiències pròpies. Algú diu que explicar coses personals és una tonteria. Potser sí, però quan poden aportar coses a terceres persones, crec que pot ser interessant. Llegiu amb comoditat i no us enfadeu amb els meus pensaments... segur que no tinc raó! Aquest és el meu món...

26.3.07

Exercici de periodisme

Caram quin sobresalt que he tingut avui al migdia. Despres de fer uns Nuggets al Lazeez, el nostre take away mes proper a la Universitat, i alhora acollidor, he fet una rapida ullada a la premsa diaria. Premsa esportiva i general. I deu ni do, com deia abans, l'ensurt que m'he emportat. La direccio de ERC esta disposada a cambiar el govern de color (deixar el tripartit i apuntarse a un govern nacionalista-independentista) a canvi de que el "nou president", Artur Mas, i la seva coalicio (formada per UDC i CDC) accepti engegar durant el mandat un proces de autodeterminacio...
Es una d'aquelles noticies que mereixen ser analitzades per estudiants de periodisme i comunicacio audiovisual. Per saber els punts per on es pot agafar, les visions que qualsevol persona li pot donar, per saber que n'aprofita cadascu... es interessant, i per aixo us passo els titulars i el lead de cada noticia de cada mitja, mes o menys destacat, que podem trobar al territori espanyol i catala.


ELMUNDO
AFIRMA QUE 'LA VÍA AUTONOMISTA ESTÁ AGOTADA'
ERC ofrece su apoyo a CiU para gobernar si convoca un referéndum de autodeterminación
-Dice que podría cambiar de socios a no ser que el PSC acceda a convocar la consulta
-UDC califica la propuesta de 'broma', y CDC dice que 'merece ser estudiada y valorada'
-PSC: 'Que nadie cuente con nosotros para abocar a Cataluña a un callejón sin salida'

Actualizado domingo 25/03/2007 19:56 AGENCIAS
BARCELONA.- El vicesecretario general de coordinación interna de ERC, Xavier Vendrell, se ha mostrado dispuesto a ofrecer el Gobierno de la Generalitat a CiU si Artur Mas se compromete a convocar un referéndum sobre la autodeterminación de Cataluña.

ABC
ERC ofrece a CiU el Gobierno catalán si plantea un referéndum de autodeterminación
MARÍA JESÚS CAÑIZARES. BARCELONA.
ERC mantiene su espiral soberanista y, apenas 24 horas después de proponer un plebiscito de independencia al considerar que la vía autonomista está agotada, aseguró estar dispuesta a dar la presidencia de la Generalitat al líder de CiU, Artur Mas, si éste convoca un referéndum de autodeterminación.
ERC se vende a CiU si convoca un referendum de autodeterminacion
Crisis en el tripartito: los independentistas traicionan a Montilla- El dirigente republicano Xavier Vendrell detalla un proyecto para dinamitar el Gobierno catalán y forzar la independencia- Duran califica la oferta de «broma», pero el portavoz de Convergència pide más detalles para estudiar la propuesta- Piqué aconseja al «president» Montilla expulsar a ERC del Gobierno, lo que abocaría a elecciones anticipadas
CiU recuerda a ERC que es "ilegal" que una comunidad convoque referendos
La propuesta de dar la llave de la Generalitat a CiU a cambio de una consulta sobre autodeterminación divide a la formación independentista
AGENCIAS - Barcelona - 26/03/2007
La propuesta que lanzó ayer el número dosde ERC, Xavier Vendrell, de entregar la llave de la Generalitat a CiU a cambio de que ésta formación se comprometa a promover un referéndum por la autodeterminación de Cataluña divide a la formación independentista, además de no convencer a sus destinatarios. Joan Carretero, líder del sector crítico de Esquerra, la considera una propuesta "no meditada y de cara a la galería", mientras que desde CiU, su portavoz en el Parlament ha recordado que es "ilegal" que la Generalitat promueva un referéndum. Para Llamazares es una "huida hacia delante" con tintes electorales.

DURAN RETA A LA FORMACIÓN REPUBLICANA
CiU ridiculiza la oferta de ERC de ofrecerle la presidencia si apuesta por la autodeterminación
-El PSC dice que la "pugna" soberanista de CiU y ERC no afectará al Govern
-Vendrell reitera la propuesta soberanista y pide a CiU que dé un salto adelante
-Carretero califica la propuesta de Esquerra de "no meditada" y "de cara a la galería"
-ERC ofrece la Generalitat a Mas si apuesta por la autodeterminación
EFE-BARCELONA
El secretario general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha ridiculizado la oferta del vicesecretario general de coordinación interna de ERC, Xavier Vendrell, si bien se ha mostrado dispuesto a "escucharla" si de verdad "va en serio", y ha retado a la formación republicana a hacer frente común con CiU en el pleno del Estatut.
Carretero considera que la iniciativa "no está meditada"
ERC da por rechazada la propuesta de hacer presidente a Mas si convoca un referéndum de autodeterminación
La dirección de ERC ha lamentado que CiU haya declinado su oferta de apoyar un gobierno suyo si éste se compromete a convocar un referéndum de autodeterminación, y ha pedido a los ciudadanos que valoren "la incoherencia" de la federación "cuando reclama que hay que ir más allá" del Estatut.

Avui
ERC desafia Mas
Ofereix al líder de CiU la Generalitat a canvi de convocar aquesta legislatura un referèndum d'autodeterminació data Planteja que la consulta popular coincideixi amb els comicis municipals del 27-M
Sandra Arenas
El front comú que Artur Mas va proposar a Esquerra Republicana la setmana passada per fer valdre la majoria nacionalista del Parlament i reaccionar davant una previsible segona retallada de l'Estatut, aquesta vegada per part del Tribunal Constitucional, va rebre ahir una resposta directa dels republicans en forma de desafiament: Si Mas es compromet a convocar aquesta legislatura un referèndum per l'autodeterminació, ERC està disposada a fer-lo president a través d'una moció de censura a José Montilla.

Vilaweb (El Punt)
ERC trencarà el govern si CiU convoca un referèndum d'autodeterminació
Els republicans també obren la porta que el faci el PSC, però Iceta respon que no,CiU estudiarà l'oferta aquest matí, però Duran i Lleida ja l'ha qualificada de «broma»,Piqué demana a Montilla que expulsi ERC de l'executiu per una proposta «inconstitucional»

Ja podeu veure com cada mitja aprofita una paraula, una frase, una situacio per explicar el que mes li conve. Aixo els ha d'ajudar de cara a les proximes eleccions. Siguin oberts de ment i no es fiin del mitja que sempre llegeixen. Se que aixo que estic dient no es pas una virtut a poder destacar pels periodistes actuals. Pero en el periodisme, i mes encara en el periodisme controlat per certes empreses, es diuen moltes mentides, o mitges veritats.
Els espectadors, els actors passius, hem de ser consicents del producte que ens estan venent. Perque no es res mes que un producte, i mirin de quantes formes el venen... Avui a classe han fet una bona descripcio del que es audiencia/ espectador/ lector/ oient:
"Viewers are consider a segment of a market, a group of potential consumers with a known socio/economic profile at wich the medium or the message is directed" (McQuail, 1987, p.221)
Siguem doncs sabedors del que ens estan venent. No siguem com molts americans (per posar un exemple que tambe trobariem en altres paisos, i evidentment a Espanya i Catalunya) que no saben coses tan essencials com que el triangle te 3 cantons, que Koffe Annan no es una cafe exotic, o que Star Wars no esta basada en fets reals... (http://www.youtube.com/watch?v=C6r1IcY1pv0)
Amb aquest escrit tant sols volai exemplificar aquest fet. No em posiciono sobre la noticia escollida, tot i que com a votant d'ERC que he estat en anteriors ocasions no m'apassiona gaire.

21.3.07

Nova cara al TN cap de setmana

Ah, per cert. Recordeu aquest nom; Agnes Marques. A partir del 26 d'aquest mes cada cap de setmana a costat de Joan Carles Peris. Moco de pavo....no?


Se que no t'agradara aquest post, pero bueno, molta sort, t'ho mereixes!
Ara sera complicat fer una cervesa per la comarca... ja portare paper i bolis! jejejeje
... i que vagi be tot aixo de la roda de premsa, proves de maquillatge, numeros 0, etc...
I per cert... primera presentadora d'un mitja autonomic que presenta (o que es fa la foto oficial amb uns texans mig estripats...) ;-) De mi es queixaven perque anava amb panatalons curts...
Molts Petons!

De Joseps, Joans i Ases....

Mira per on aquesta frase feta, que acaba dient "...n'hi ha a totes les cases." em ve de perles per aquest escrit fruit del no res.

Comencem pels Joseps, no? Doncs evidentment, en una setmana marcada per el dia de Sant Josep (abans fins i tot era festa....) i que darrerament ha passat mes a la historia per ser el dia del pare, merci als que vau pensar en mi i perdonats el que no ho heu fet. De fet, el sant ja no es una celebracio tant esperada com pot ser un aniversari. La societat que es torna cada cop menys religiosa, i alhora mes consumista.

Si seguim pels Joans, doncs felicitar a en Joan Salicru, perque em sembla que te molt a veure amb e documental sobre la historia del textil a Mataro. I felicitar a en Joan Antoni per haver confiat amb l'Alicia i posar-la al numeor 3. Mes dubtes tinc amb algu altre de la llista, pero aixo ja es veura. Molta sort als politics mataronins, que van encetar la precampanya molt aviat, i que esperem qu eno es desgastin. Ara, senyors, politica esportiva... Que passa amb els esports? Jo crec que es un aspecte important dins de a ciutat. Ja no nomes el de competicio, sino el de formacio i lleure. Quines son les politiques esportives dels aspirants a la trona d'alcalde? Sino fos important l'Ivan Pera ocuparia un lloc mes alt que el numero 11 que ocupara en les proximes eleccions. Senyors del PSC, ERC, ICV, CiU i PP... expliquin alguna cosa. HI ha molt agent que ho esta esperant.

I els Ases... va! no parlem d'ases.... o si. Espereu. M'acaba de venir al cap. Entre ases i burros... Recordeu el burro catala... Doncs atencio als "avisapts" d'Arenys que han creat un nou signe d'identitat catalana.... jajajaja... Sota el lema; "Jo soc de la ceba" i amb aquest dibuix.

Be, podeu fer els comentaris que vulgueu, pero el meu es que no crec que estigui al nivell del burro catala, que encara regenta el cul del meu cotxe, juntament amb el CAT i les estrelletes europees, que tapen la E de la matricula...

The sun is still shining...

12.3.07

Nebulosa mental

Estic a quilometres de distancia de la meva terra, de la meva gent i del que a mi mes m’agrada.

Aquest cap de setmana s’ha cremat el repetidor o part d’ell de Televisio de Mataro, no he sortit divendres (ho vaig fer dijous) i he escoltat despres de bastants mesos un nou programa d’impavids (perque vegis Lou que tan fiestero no soc) i he escoltat l’empat a 4 del CH Mataro amb el Voltrega. Pero aquests dies he pensat, he escrit i he parlat molt del futur, del nostre futur, amb els meus companys de feina.

Ha arribat l’hora de planificar be el que ha de ser de nosaltres en els proxims mesos. Es hora, com em deia dissabte l’Esteban, de plasmar en paper aquesta nebulosa mental que fa tants anys ens porta rondant el cap.

Portem molts anys aprenent i patint, es hora d’iniciar el nostre viatge pel mar que mes ens agrada.

Aneu fent les maletes nois/ies, que aixo no tindra parada!

6.3.07

"AVT, l'Estat de Dret,De Juana Chaos i Oleguer Presas" (toma.... i aquest post si que es politic)

M’arriba un mail, amb les inicials amb minuscula avt… em sonen. No se d’on, pero em sonen. Segueix-ho llegint i em trobo aixo:

Presos de ETA condenados a 30 años por acumulación de penas que salieron en libertad en el período 1996-2004.Contiene el nombre del recluso, condena acumulada, período de inicio de pena y fecha de excarcelación y ministro del PP que firmó su salida de la cárcel.

A continuacio apareix una llista de 56 presos de la banda terrorista ETA condemnats a molts anys de preso. Uns exemples: Jose Ramon Artola Santiesteban, condemnat l’any 1986 a 327 anys de preso, posat en llibertat pel ministre Angel Acebes el 2002. Enrique Letona Viteri, condemnat a 311 anys de preso l’any 1987, posat en llibertat pel ministre Angel Acebes l’any 2003. Ernesto Alberdi Olano, condemnat a 135 anys de preso l’any 1980. Mariano Rajoy, aleshores ministre del PP el va deixar en llibertat l’any 2003. Aixi podria ampliar la llista a 56 presos de la banda terrosita que van ser posats en llibertat per l’anterior govern del PP. El mail segueix:

Rajoy sacó 14 de la carcel. Acebes 23 terroristas. Y mientras tanto, los de la AVT callaban. Ahora pretenden hacernos creer que serán ultrajados si Zapatero hiciese lo mismo.

Mirin, no tinc cap amistat (perque hi ha coses que no es poden arribar a entendre) amb cap banda terrorista, i menys amb una que deixa els sentiments al costat per centrar-se en una lluita armada que no arribara a enlloc. Gens de simpatia tinc tambe amb un partit politic com es el PP, que intenta fer servir els seus deixebles per dir mentides, quan ells ja s’han omplert la boca de mentides.

Que s’expliqui la veritat. Sempre amb la veritat per davant. De Juana Chaos no es el primer pres de la banda terrorista que es posat en llibertat.

Tampoc tinc cap amistat amb el FC Barcelona, pero resulta que un dels seus jugadors fa cosa d’un mes que es va mullar criticant una cosa que jugadors com Salva Ballesta no saben ni el que es; l’Estat de Dret. Segons Oleguer Presas, De Juana Chaos no es res mes que un porducte de la nostra societat. Pero llegeixin l’escrit i veuran que passa a l’altra cara de la moneda. Que passa amb De la Rosa, Rafael Vera, Rodriguez Galindo…..

"I resulta que... Estic fet un embolic. Massa sovint aquest estat de dret té parts fosques que em fan dubtar. Tot això fa pudor d'hipocresia. I tanta hipocresia fa que se t'esgoti la bona fe."

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones